bridz-klub-znak-tref
P O Č E T A K

U proleće 2001. godine grupa entuzijasta iz Kikinde je odlučila da počne da igra bridž. Grupu su činili: Božin Stevan, Simić Gradimir, Čeleketić Miodrag i Milovanov Goran. Iste godine grupi se pridodaju Jerinkić Dobrivoj i Ardeljan Petar. Igrali su bridž dva puta nedeljno i polako se bridž obrazovali. Počeli su sa knjigom D. Kostića "Upoznajte bridž u četvoro". Prvi bordovi i kartice za licitaciju poklon su bridž kluba Sombor.

bridz-klub-znak-herc
bridz-klub-kikinda-baner
bridz-klub-kikinda-but-naslov
bridz-klub-kikinda-onamaO
bridz-klub-kikinda-clanovi
bridz-klub-kikinda-rezultati
bridz-klub-kikinda-literatura
bridz-klub-kikinda-skola
bridz-klub-kikinda-linkovi
I S T O R I J A

Stevan i Gradimir su u proleće 2002. godine pripremili i registrovali - kod ministarsta za omladinu i sport - bridž klub “Kikinda”. Klub se odmah uključio u igranje simulatnih turnira koje organizuje Duško Obradović i bridž klub Sombor. Prva takmičenja na kojima je klub učestvovao uživo bio je tradicionalan turnir u Banatskom Novom Selu i majstorica u Somboru. Članovi kluba su igrali prirodni sistem, četvorokaratni major. 

S A D A Š NJ O S T

Klub nema svoje prostorije, već za svoje aktivnosti koristi prostorije osnovne škole "Feješ Klara" iz Kikinde. Tu se članovi kluba okupljaju dva puta nedeljno (ponedeljak i petak) - od 19,00 do 24,00 časova. Finansijska situacija je dosta loša. Klub nema izvore finansiranja već se od akcije do akcije snalazi. Najčešće sve troškove snose sami članovi. Povremeno nam neko od sponzora ili prijatelja kluba pomogne oko prevoza, hrane ili spavanja. Članovi kluba učestvovali su na skoro svim takmičenjima koje organizuje BSS.  Najveći uspeh kluba je plasman na prvo mesto kvalifikacionog turbira u Somboru i ulazak u Prvu bridž ligu Srbije. U ovom takmičenju klub je ostvario skroman plasman, a prvi put se u Kikindi organizovao turnir (12. 13. i 14. kolo prve lige). Klub poseduje solidnu literaturu, bordove, špilove karata kao i kartica za licitaciju. Krajem 2008. godine dobili smo na korišćenje dve prostorije osnovne škole "Feješ Klara" i sad imamo jako dobre uslove za svoje aktivnosti. Intenzivno radi škola bridža koju drži Božin Stevan. Kartamo se i družimo ponedeljkom i petkom od 19,00 do 24,00 časova.

bridz-klub-slika-01
bridz-klub-slika-03
A K T I V N O S T I

Prošle školske godine je škola bridža bila organizovana u osnovnoj školi "Đura Jakšić" sa članovima matematičke sekcije te škole. Mi smo predložili a nastavnici matematike MILKA VASIĆ i VIŠNJA IBRAJTER su prihvatili našu ideju i zajedno smo je sproveli u delo. Deca su ovladala osnovnim pojmovima i pravilima igre. Igrali su prvo školske partije iz bridž bukvara BSS, a kasnije i slobodne partije. Nadamo se a će bar jedan deo njih nastaviti da igra i unapređuje svoju bridž igru. Kurs su pohađali:

RACA ĐORĐE
BEĆAGUL ALEKSANDRA
KIŠ NATAŠA
TOMAŠEV ALEKSANDRA
PETROVIĆ TANJA
ČUDAN BOJANA
SIMIĆ VESNA
MIOLSKI JASMINA
GRUJIĆ DANILO
PJEVIĆ FILIP
BUKVA ALEKSANDAR
GRUJIĆ SREĆKO
OLBINA VLADIMIR
GRUJIĆ IGOR
PJEVIĆ STEFAN
RACA DRAGAN
B U D U Ć N O S T

Pošto smo rešili pitanje prostora u kome ćemo obavljati svoje aktivnosti, okrećemo se budućnosti. To je svakako rad sa decom i omladinom u školi bridža koju uspešno vodi Stevan Božin. Prošle školske godine je škola bridža bila organizovana u osnovnoj školi "Đura Jakšić" sa članovima matematičke sekcije te škole. Sad su naše prostorije otvorene za sve one koji žele da ovladaju ovom igrom. Interesovanje postoji. Za sada je malo ali se nadamo da će dostići bar solidan nivo.